Dag en nacht bereikbaar! (0182) 501 230 info@brouwerdekoning.nl

Slide background

Opbaren

Home / Opbaren

Overledenenzorg

Voor de overledene wordt opgebaard wordt het lichaam nog eenmaal verzorgd. Daarna wordt de kleding aangetrokken waarmee de overledene zal worden opgebaard. Als u daar voor kiest kunt u hierbij aanwezig zijn en zelfs actief meehelpen. Niet iedereen wil dat en dan nemen de daarvoor speciaal opgeleide professionals de laatste verzorging graag op zich.

Opbaren

Er zijn verschillende mogelijkheden om een overledene op te baren. In de uitvaartkist of op bed. Thuis of in een rouwcentrum. Dit is een persoonlijke keuze. Sommigen vinden het een prettig idee als de overledene in zijn of haar eigen bed ligt opgebaard. Alsof de overledene vredig slaapt. Anderen vinden dat juist een naar idee en baren hun dierbare liever op in de uitvaartkist.

Thuis of in een rouwcentrum

U kunt ervoor kiezen om uw dierbare thuis op te baren. Niet iedereen heeft daar de ruimte voor. En niet iedereen vindt dat prettig. Dan kunt u uitwijken naar één van onze rouwcentra. Onze uitvaartleider vertelt u graag over de vele mogelijkheden van de verschillende rouwcentra. Onderstaand kunt u alvast een indruk krijgen van die mogelijkheden.